Forum

STRONA GŁÓWNA | GITARZYŚCI MIESIĄCA | IMPREZY
SZKOŁY MUZYCZNE | REDAKCJA

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Elektryczna

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Floyd rose + menzura. Problem nie dla "świeżaka".
Autor Wiadomość
JENDRAS

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 9:57 am    Temat postu: Floyd rose + menzura. Problem nie dla "świeżaka". Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich po raz n-ty.

Z góry zaznaczam że moje pytanie kieruję do osób które z FloydRose'ami mają do czynienia od dawna.

Chciałem też zaznaczyć że nie jestem "świeżakiem" i wszystkie niby oczywiste rozwiązania problemu były sprawdzone.

Przejdzmy do meritum.

W mojej gitarce gnieździ się bardzo fajny FloydRose Original Double Locked. Problem jest z menzurą, której poprawne ustawienie wymaga BARDZO mocnego odjechania wózkiem w jedną ze stron (zaburzone zatem zostaje poprawne ułożenie wózków na mostku). I tu się zaczynają schody, ponieważ nie moge ustawić menzury w poprawny sposób, bo odjechanie niektórymi wózkami musi być tak ZNACZNE ze aż się nie mieszczą na mostku.

Gitare kupiłem ze strunami 9-46, jako że gram w stroju D (pełnym, nie dropped) struny wymieniłem na 10-52 (sprężyny są wymienione na twardsze, nie mam niestety tremsettera), krzywizna gryfu jest prawidłowa, struny są nowe i ograne Smile

Mimo prawidłowości nadal jest problem z menzurą, nie jest to może jakieś wielkie odstępstwo, ale w wyższych pozycjach może być denerwujące, i jest denerwujące przy graniu unisono którego to zabiegu z kolegą z zespołu uzywamy dość często:)

Co o tym sądzicie?

//

miło mi że założyłem 666ty temat w tym boardzie Smile mam nadzieje że pomoże to w szybszym uzyskaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Elektryczna Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1