Dawidpi
|
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 6:45 pm Temat postu: Strojenie |
|
|
Witam! Mam taki problem... Stroje gitarę ze słuchu zarówno akustyczną jak i elektryczną. I za chiny ludowe nie mogę ich idealnie nastroić ,chociaż w lektryku idzie mi to chyba lepiej. No nie wiem czemu tak jest próbuje stroić ze słuchu od dłuższego czasu i dupa. A stroje metodą porównywania flażoletów np. na 5 progu drugiej struny i 7mym progu pierwszej co jest chyba najłatwiejszy sposób bo wyraźnie słychać wibracje i jak najprecyzyjniej staram się je wyeleminować tak że ich praktycznie nie ma a jak podłączam pod stroik to pokazuje mi że źle... Jakieś porady dla poszkodowanego??
A druga rzecz to chciałem żebyśmy wszyscy powiedzieli jak stroimy swoje gitarki ja stroje tak jak powiedziałem wyżej to sprawdzam jeszcze najpopularniejszą metodą czyliże piąty próg drugiej strunny porównuje z pustą pierwszą struną i jeszcze flażolet 3ciej struny porównuje ze dźwiękiem na 3cim progu pierwszej struny itd. zmienia się to przypiątej strunie bo flażolet ten porównuje z dźwiękiem na drugim progu trzeciej struny i analogicznie tak robie z szóstą struną mam nadzieję że mnie zrozumieliście  |
|