Forum

STRONA GŁÓWNA | GITARZYŚCI MIESIĄCA | IMPREZY
SZKOŁY MUZYCZNE | REDAKCJA

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strojenie
Autor Wiadomość
Dawidpi

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 6:45 pm    Temat postu: Strojenie Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam taki problem... Stroje gitarę ze słuchu zarówno akustyczną jak i elektryczną. I za chiny ludowe nie mogę ich idealnie nastroić Twisted Evil ,chociaż w lektryku idzie mi to chyba lepiej. No nie wiem czemu tak jest próbuje stroić ze słuchu od dłuższego czasu i dupa. A stroje metodą porównywania flażoletów np. na 5 progu drugiej struny i 7mym progu pierwszej co jest chyba najłatwiejszy sposób bo wyraźnie słychać wibracje i jak najprecyzyjniej staram się je wyeleminować tak że ich praktycznie nie ma a jak podłączam pod stroik to pokazuje mi że źle... Jakieś porady dla poszkodowanego??

A druga rzecz to chciałem żebyśmy wszyscy powiedzieli jak stroimy swoje gitarki Smile ja stroje tak jak powiedziałem wyżej to sprawdzam jeszcze najpopularniejszą metodą czyliże piąty próg drugiej strunny porównuje z pustą pierwszą struną i jeszcze flażolet 3ciej struny porównuje ze dźwiękiem na 3cim progu pierwszej struny itd. zmienia się to przypiątej strunie bo flażolet ten porównuje z dźwiękiem na drugim progu trzeciej struny i analogicznie tak robie z szóstą struną Smile mam nadzieję że mnie zrozumieliście Smile
Powrót do góry
Dudzik

PostWysłany: Sro Lip 08, 2009 4:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.topguitar.pl/forum/viewtopic.php?t=257&highlight=strojenie+gitary
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1