Forum

STRONA GŁÓWNA | GITARZYŚCI MIESIĄCA | IMPREZY
SZKOŁY MUZYCZNE | REDAKCJA

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Brak talentu?
Autor Wiadomość
Ciamek

PostWysłany: Sro Sie 20, 2008 9:54 pm    Temat postu: Brak talentu? Odpowiedz z cytatem

Witam,
na gitarze gram (uczę się) od ponad 5 lat i kaplica. Prostej melodii nie umiem zagrać, akordów do piosenki nie umiem dołożyć, niby kurczę gram z dwoma kapelami, koncerty i wesela, a harcerz weźmie gitarę i od razu skmini melodię czy akordy do kawałka, który pierwszy raz słyszy... poza tym moje solówki, które układam sobie są z dupy urwane... ludzie grają krócej ode mnie i potrafią taką solówkę ułożyć, że od razu słychać w niej jakąś historię...
dla przykładu www.myspace.com/ciamek

poradźcie coś...

Pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
gorpak

PostWysłany: Sro Paź 22, 2008 8:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po piwierwsze to wazne jest czy oprócz tego że grasz to czy i ćwiczysz??

Moim zdaniem kluczem do podstaw umiejętności twożenia, improwizacji i techniki sa skale. powinieneś przysiąśc i przerobić modalne + pentatoniki i ćwicząc to po chociarz 1h dziennie po niedlugim czasie powinieneś znacznie bardziej być zadowolonym ze swojej gry:)
Powrót do góry
Zappology77

PostWysłany: Pią Gru 26, 2008 11:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak, skale niewatpliwie ci pomoga... polecam ci podrecznik wojtka seweryna " gitara rockowa"

znajdziesz tam kupe skal i przykladow audio, jak do tego powaznie zasiadziesz bedzie ci latwiej dostosowac swoje solowki do danego kawalka czy stworzyc własna Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1