| Autor |
Wiadomość |
Jumping Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 23, 2007 5:38 pm Temat postu: |
|
|
Żenada normalnie!!! A oni są przedstawicielem Engla na Polskę
Powinieneś tego gościa opierdzielić, co on łaskę robi? Jak nie wie niech zmieni robotę!!! Zastanawiam się czy firma Engl wie jak Vanax "godnie" ich reprezentuje. Serwis też mają do bani. W końcu im podziękują za współprace. ech szkoda gadać...
NA pewno są te dwie paczki bo byłem ostatnio. Widzialem również głowę Fireball i Ritchie Blackmore! Także możesz śmiało przetestować.
Zadzwoń jeszcze raz przed wycieczką do Kielc i jak sytuacja się powtórzy, poproś kogoś kompetentnego i nie daj się zbyć. Opierdziel jak trzeba! NIe dość że masz 400km do przejechania to jeszcze chcesz wydać z 8 tysiaków , a oni Ci łaskę robią?
Co do brumienia - to jest całkiem w porządku (przynajmniej u mnie:)). Zawsze będzie trochę brumić, to normalne. Ja używam bramki szumów z Roctrona Intellifex i jest zawodowo. |
|
| Powrót do góry |
|
Patryk
Dołączył: 14 Sty 2006 Posty: 190 Skąd: z otchłani piekielnych
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 11:41 pm Temat postu: |
|
|
Gdybyś miał wpadać to daj znać, bo jest tam paru znajomych zazwyczaj
więc wówczas powinni być milsi Ech... a tak to rzeczywiście +1 do
powyższego... |
|
| Powrót do góry |
|
Jumping Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 10:09 am Temat postu: |
|
|
| Patryk napisał: | | ...bo jest tam paru znajomych... |
Uwierz mi,że gdyby nie oni to w ogóle bym tam nie chodził  |
|
| Powrót do góry |
|
damienm
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 11:54 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje za odpowiedzi. A propos Vanaxu to poprostu złożę zamówienie przez net - liczę że się sami odezwą. Jesli dostane info że wzmak będzie np. za 2 miechy - trudno kupię mesę.
Jeszcze a propos celestion v60 - jakoś nie ufam marketingowym sloganom typu "modern sound" - chyba inaczej rozumiem ten zwrot niż producenci. Dla mnie przede wszytkim ważna jest selektywność i to totalna (gram muzykę bardzo połamaną, z mnóstwem pauz, krótkich uderzen itp.) Do tej pory grałem na komplecie kettnera warp 7 (właśnie tu zraziłem się a propos "modern" ale hasło dotyczyło jedynie przesteru (skończyło się tym że brałem przester z digitecha - i o dziwo bardziej mi odpowiedał) Natomiast paka jakos nie miała dołu. Dlatego teraz mam obawy że modern = nieselektywny dół i piasek w górze. Może macie jakies materiały na temat tego v60 - nawet na stronie celestiona nic nie ma.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
Jumping Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2007 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Widzisz, trudna sprawa, obiektywnie ocenić brzmienie np.paczki V60. Najlepiej jakbyś mógł sam na swoim sprzęcie ją ograć. Wtedy będzie wszystko jasne.
Jak zależy Ci na selektywności powinieneś zainteresować się głośnikami Eminence. W kwestii selektywności, dynamiki, głośniki Eminence są lepsze od Celestion. Np. Laboga robi dobre głośniki w atrakcyjnej cenie i masz do wyboru Celestion V30 lub jaki chcesz np. Eminence Legend - zawodowe głośniki!
Lub firma Soundman też robi ciekawe paczki. |
|
| Powrót do góry |
|
damienm
|
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie dotyczące footswitch'a. Rozważam standard czyli Z-5 ale także te midi footcontrolery z-12 oraz z-15. Dlaczego? Ponieważ jeszcze w tym roku być może pokuszę się o pod'a live xt (oczywiście w celach jedynie efektowych) słyszałem że pod ma pełną obsługę midi. Pytanie więc, czy posiadając midi footcontroler engla, powerballa oraz poda, będę w stanie za pomocą poda sterować przełączaniem kanałów we wzmacniaczu (czyli poniekąd kanały powerballa traktować jako dodatkowe wzmacniacze w podzie) i stworzyć z całości kompleksową czadowo efektową zabawkę. A może znów błądzę? Z midi mam bardzo ograniczone doświadczenia więc wybaczcie. Jeżeli dopłacając do z-12 czy z-15 200zł miałbym taką możliwość myślę że warto to wykorzystać. Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
Domin777
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 10:43 am Temat postu: |
|
|
| damienm napisał: | Dziekuję Ci serdecznie za odpowiedź
Mógłbys jeszcze cos powiedziec na temat szumów wydobywajacych się z tego wzmaka?
Dzwoniłem ostatnio do Vanax'a, jako że chciałem wpaść i przetestowac to i owo (mam bagatela 400km ale poświęcę się). rozmowa wyglądała mniej więcej tak:
Czy macie na stanie Engla Powerball, bo zamierzam go u u Państwa niebawem zakupić?
- Nie
A kiedy będzie, bo mógłbym po niego przyjechać osobiscie a mam 400km, więć musiałbym to zaplanować.
- Nie wiem
A kiedy będę mógł się czegoś dowiedziec na ten temat?
- Nie wiem
(w tym momencie juz nie za bardzo wiedziałem co powiedzieć , ale postanowiłem uderzyc w kieunku atrakcyjnej ceny w ich slpeie internetowym )
Czy cena Powerball'a (5250zł) w Waszym sklepie jest skutkiem jakiejś promocji. Czy jest to stała cena?
- Nie wiem, jak Pan kupi przez net będzie w tej cenie
Ile bedę musiał czekać, po zamówieniu?
- Nie wiem
Dziękuje bardzo.
Czy oni tak zawsze w Vanaxie? A może trafiłem na zły dzien tego Pana?
Może predzej dowiem sie od Was ile u niech trzeba czekać na sprzęt?
Pozdrawiam |
Ja mam do obgrania ENGL Powerball we Wrocku co do pytań o wzmak brzmienia itp pisz na gg: 1460128
Poza tym jestem w stanie załatwić ten w zmak w dobrej cenie.
Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
setius
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 4:57 pm Temat postu: ENGL - Fireball |
|
|
| Czy ma ktoś Engla Fireball ? Przymierzam się do kupna tego wzmaka. Proszę o jakieś informacje i sugestie |
|
| Powrót do góry |
|
DismalFGP
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 5:23 pm Temat postu: |
|
|
witam
Ja z englem mam juz jakies dosiwadczneie i takze z Vanaxem.
bylem posiadaczem sygnatury blackmora teraz posiadam fireballa i kolumne na v30.
co do Vanaxu to to wspołpraca z nimi jest bardzo mila i co najwazniejsze na poziomie profesionalnym. Pytanie-odpowiedz-uzgodnienie ceny i zakup (juz kilka razy).
jesli chodzi o wzmaki to:
Blackmore fajnie gada, ale do solowek sie nie nadaje. niektorzy probuja udowadniac ze jest inaczej, krecilem nim kilka miesiecy, probowalem roznych rzeczy ale sustain jest w d**ie. ogolnie sprawuje sie niezle zwarty mocny przester. do rocka i metalu bardzo ok.
Fireball to calkiem inny wzmak. 2 kanaly a w zasadzie 1,5. radzi sobie calkiem fajnie prawie z kazdym brzmieniem ale na scene go nie polecam, mozna zapomniec o szybkim dostepie do roznych brzmien. Ja zakupilem go do studia i do tzw. pitolenia na probach. wielkiej brzmieniowej roznicy miedzy fireballem a powerballem nie ma. Powerball jest bardziej wszechstronny ale zamiast powerballa polecam Savaga 120. wracajac do Fireballa, zwarty brutalny gain, z typowym Engl-owskim srodkiem. 60 Watt spokojnie starcza nawet do grania w malych klubach. poza tym wczesniej bujaja sie lampy co sprawia ze przy mniejszych glosnosciach fajniej gada niz 100. trzeba sie tylko zastanowic do czego komu wzmacniacz gitarowy i czy koniecnzie potrzebny Head i ile watt itd itd. Ogolnie wzmak brzmieniowo oceniam jako BDB. Engl mogłby tylko troche pomyslec nad budowa (nie w sensie brzmienia) samych wzmakow. ale to juz inny temat.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
DismalFGP
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Witam ponownie. Sprzedaje swojego Engla Fireballa. NOWY!!!
moje gg to 2693940.
Pozdrowionka |
|
| Powrót do góry |
|
|