Forum

STRONA GŁÓWNA | GITARZYŚCI MIESIĄCA | IMPREZY
SZKOŁY MUZYCZNE | REDAKCJA

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Relaksowanie lewej reki
Autor Wiadomość
longinus

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 2:00 pm    Temat postu: Relaksowanie lewej reki Odpowiedz z cytatem

Witam,

Czy mozecie mi napisac jakie sa sposoby na relaksowanie lewej reki podczas gry. Zauwazylem ze strasznie ja spinam, co utrudnia mi szybka zmiane akordow.

Jak probuje to kontrolowac i mysle o tym zeby nie spinac to jeszcze bardziej to robie. przyciskam reke do gryfu zeby akord mi zabrzmial, bo jak ja troche rozluznie to niektroe struny sa stlumione.

Pozdrawiam
Longinus
Powrót do góry
Dudzik

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 2:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz Smile

Nie ma jakiegoś sposobu na rozluźnianie ręki podczas grania. Podczas grania akordów to może mieć miejsce jak między zmianą akordu jest uderzenia na pustych strunach, wtedy masz ten ułamek na rozluźnienie. Ale to niewiele Wink Po prostu musisz się pomęczyć, graj jak najwięcej akordowo, to ręka Ci się wyrobi i będziesz trzaskał trzy akordy na sekunde i nawet strun pod palcami nie poczujesz Very Happy

Polecam też często ćwiczyć akordy barre (te z poprzeczką, np F). Wyrobi Ci się mięsień przy kciuku (nie wiem jak on się nazywa), co jest ważne, bo czasem fajnie jest zagrać jakieś wysokie arpeggio, ale po minucie ręka boli jak diabli Wink
Powrót do góry
longinus

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 4:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli kwestia jest w cwiczeniu i wyrobieniu sobie miesni w palcach. wowczas przestana sie spinac. myslalem na poczatku ze trzeba jakos wyczuc jak chwycic gryf zeby go za mocno nie sciskac....
no to ide cwiczyc:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Warsztaty Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1