| Autor |
Wiadomość |
Jumping Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 6:19 pm Temat postu: Redaguj TopGuitar razem z nami! |
|
|
Witam!
Powstał ciekawy pomysł, dzięki któremu wszyscy zarejestrowani uczestnicy forum, będą mieli wpływ na zamieszczane artykuły w magazynie TopGuitar!
Redakcja TG ,na projekt ten, przeznaczy specjalnie przygotowany dział!
Jedyne co trzeba zrobić, to zaproponować gitarzystę i sprzęt muzyczny, który waszym zdaniem powinien zostać opisany lub przetestowany w kolejnym numerze magazynu TG.
Swój wybór należy poprzeć krótkim i treściwym komentarzem!
Można oddać tylko po 1-ym głosie na sprzęt muzyczny i wybranego przez siebie gitarzystę, w danym plebiscycie!
Dlatego zastanówcie się dobrze nad decyzją ponieważ następną będziecie mieli okazję podjąć po wydaniu nowego numeru TG. Dokładne terminy wyznaczające początek i konieć zgłaszania przez Was propozycji zostaną wkrótce podane. Na razie redakcja czeka na waszą reakcje i chęć zaangażowania się w ten projekt
Po zakończeniu takiego głosowania, wszystkie propozycje zostaną podliczone. Zarówno sprzęt muzyczny jak i sylwetka gitarzysty, z największą ilością głosów, zostaną opublikowane w kolejnym numerze magazynu TG.
Uwaga: - Temat musi być przejrzysty, dlatego nie można będzie w nim prowadzić konwersacji między uczestnikami, komentować np. dokonanego wyboru sprzętu przez inną osobę itd. Wszystkie takie rzeczy będą usuwane.
Jeżeli pomysł ten będzie cieszyć się dużym zainteresowaniem, wprowadzone zostaną nagrody w postaci gadżetów i akcesoriów muzycznych. Nagrody losowane będą wśród osób, których typ (odnośnie sprzętu lub tematu na gitarzystę) sprawdził się i został zamieszczony na łamach magazynu TG.
Także wszystko w waszych rękach 
Ostatnio zmieniony przez Jumping dnia Sro Sty 25, 2006 11:27 am, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
jaro
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 6:28 pm Temat postu: |
|
|
John McLaughlin - jeden z wielkiej Trójcy (Di Meola, De Lucia...)
Do testowania: wszystkie elektryki Ibaneza w przedziale 2000 - 3000 zł (zamierzam kupić ) |
|
| Powrót do góry |
|
kamien Moderator
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Gitarzysta: Kirk Hammet
Gitara: Ibanez RGT42BPDX (chyba najtańszy NeckThru Ibaneza !)
Ostatnio zmieniony przez kamien dnia Pon Sty 23, 2006 10:02 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
RadoslaV
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Yngwie Malmsteen - za całokształt
Sprzęt: Boss GT-8 (potrzebna argumentacja ?) |
|
| Powrót do góry |
|
Pitbull
|
Wysłany: Pon Sty 23, 2006 8:29 pm Temat postu: |
|
|
Stanowczo Zakk Wylde.
Choćby za to,że jest gościem który na nowo przywraca potęgę gitary!Posługuje się znakomitą techniką, jego grę cechuje wyjątkowa artykulacja i przedewszystkim brzmi zupelnie wyjątkowo,nie używając GT-8 .
Ponaddto jestem przekonany,że baaardzo wiele osób jest zainteresowanych właśnie tym gościem.Sam mogę napisać.
Co do sprzętu?Idąc za ciosem proponuję gitarę Zakk Wylde.Ponieważ niewielu z nas stać na Gibsona niech będzie Epiphone. |
|
| Powrót do góry |
|
Jumping Moderator
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 2:15 am Temat postu: |
|
|
Gitarzysta:
Steve Lukather - Świetny gitarzysta, kompozytor, muzyk sesyjny. Poza tym człowiek z dużym poczuciem humoru
Nie pamiętam, żebym w ostatnim czasie(czytaj długie miesiące może nawet lata:)) widział gdzieś w jakimś piśmie artykuł o tym gitarzyście. Myśle,że byłby ciekawy i również zainteresował wiele osób, biorąc pod uwage, że jest to bardzo wszechstronny gitarzysta i właśnie wychodzi nowa płyta TOTO.
Sprzęt:
gitara Peavey HP™ Signature Series USA Custom
Godny następca słynnego Peavea Wolfganga. Jak wiadomo Eddie nie współpracuje już z firmą Peavey czego efektem jest niestedy zaprzestanie produkcji jednej z najlepiej sprzedających się gitar na świecie - Peavey wolfgang. Firma Peavey zaprojektowała i wypuściła na rynek również piękną jak i wykonaną z najlepszych materiałów, profesjonalną gitarę o bardzo atrakcyjnej cenie Peavey HP Signature Series USA Custop. Gitara warta uwagi! |
|
| Powrót do góry |
|
kristofer133
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 1:24 pm Temat postu: |
|
|
gitarzysta: Slash
gitara: epiphone les paul standard
Slash po prostu mówi sam za siebie.jest genialnym gitarzystą grał w jednym z najlepszych zespołów rock n' rollowych a teraz ma własny i nadal czaruje świetnym graniem.ale to też zwykły człowiek z jackiem danielsem w ręku.Czytałem wywiady z nim.Naprawde to godny polecenia gitarzysta no gra na les paulu co ma wpływ to poniższe słowa.Licze że rozpatrzycie moją propozycje.
Dziękuje
Jest to epiphone już taki dobry ale w rozsądnej cenie naprawde dobry na pierwszą gitarę.Przede wszystkim jest to les paul a to chyba najbardziej popularny typ gitary np. mówisz jakiś gibson xxxx les paul to człowiek odrazu wie jak gitara wygląda.jeszcze jeden fakt który za tą gtare mówi to że to naprawde dobra gitara i sądze że ona daje namiastke mocy prawdziwego gibsona.Po prostu to jest idealny pierwszy les paul dla młodego i nietylko gitarzysty. |
|
| Powrót do góry |
|
Bodzio
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Przyłączam się do propozycji kristofera.
Proponuję Slasha. Jest to wibitny muzyk, dzięki któremy muzyka rockowo przetrwała wielką recesje w latach 80. Ponadto to Slash i jego wybitna gra na gitarze odpowiada za wizerunek i sukces Gunsow. Jego agresywne partie solowe i dynamiczna partia rytmiczna do tej pory przyprawiają wielu gitarzystów o zawrót glowy.
Dobrym pomysłem jest test wspomnianego już Epiphone Les Paul Standard Plus. Gitara ta to najlepszy LP w swojej klasie cenowej. Bardzo dobra na początek przygody z gitarą, ale ponadto idealnie nadaje sie pod dalszą rozbudowę. Po zmianie przystawek otrzymujemy wyśmienity sprzęt, który niejednokrotnie bije na głowę gitary z przedziału 3000zł.
Właśnie pod tym kątem artykuł mugłby być przeprowadzony - świetna gitara na początek, ale i pod dalsze modyfikacje.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
DeV
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 4:29 pm Temat postu: |
|
|
ja proponuję kopie Les Paula,
Testowanie tylko super gitar w wysokiej cenie jest wg mnie bez sensu bo co ci z takiego sprzętu o którym mozesz sobie tylko poczytać. Oczywiście nie jestem za tym zeby go wogóle nie testować.
EDIT
MOD nieco edytował mojego posta ponieważ regulamin głosowania zabrania na oddanie głosu na 2 rzeczy.
Otóż zaproponowałem zestawienie razem 2 gitar Epiphona LP Standard i rodzimego Flame LP III S ponieważ obie są w podobnym przedziale cenowym i obie są ciekawe.
Skoro nie mozna zagłosować w taki sposób, to do testu wybieram Flame LP III S ze względu na to, że recenzji tej gitary jest mało.
EDIT 2
Nie chciałem pisać drugiego posta, a chce jeszcze oddać głos na gitarzystę.
Więc popieram pomysł artykułu o Johnie Frusciante .
Ostatnio zmieniony przez DeV dnia Czw Lut 02, 2006 1:44 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
STAIND
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 10:08 pm Temat postu: |
|
|
MIKE MUSHOK - Styl pisania piosenek w STAIND. Może będzie ciężko, ale prosze coś na jego temat.
A gitarka to baryton: IBANEZ (MIKE MUSHOK MODEL) MMM 1. |
|
| Powrót do góry |
|
Tomek
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 10:28 pm Temat postu: |
|
|
| Gitarzysta: Pat Metheny - gitarzysta niby jazzowy, ale jest to jeden z najbardziej wszechstronnych muzyków, jakich świat słyszał. Poza tym doskonały kompozytor i aranżer. |
|
| Powrót do góry |
|
Mz01
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 11:17 am Temat postu: |
|
|
zgadzam się z reverbem. Gary Moore jest rzeczywiście niedoceniany w Polsce a i wielu młodych gitarzystów nawet o nim nie slyszało. a szkoda bo jest on kopalnią świetnych zagrywek, tematów. Myslę że warto przybliżyć jego sylwetkę polskim gitarzystą.
Co do sprzętu to najchętniej zobaczyłbym test fendera strata 70's. lecz wiem że jest to ledwie prawdopodobne. |
|
| Powrót do góry |
|
Adi
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 5:35 pm Temat postu: |
|
|
| Zdecydowanie popieram reverba i Mz01!!!Gary Moore to dobry materiał na kolejny(może?) numer TG. Co do sprzętu, to nie wiem czy sie wszyscy zgodzą, ale fajnie by było w każdym numerze przetestować jakis tani i dobry sprzęt(na polska kiesszeń). Tak jak to miało miejsce z gitarą firmy Apollo. Czekam na test modelu DDF - 350 a'la Ibanez tej firmy. |
|
| Powrót do góry |
|
vontrobass Moderator
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 12:35 pm Temat postu: |
|
|
John Frusciante
Gibson BB King Lucille
Ostatnio zmieniony przez vontrobass dnia Sro Lut 01, 2006 5:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
MUYA86
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 6:05 pm Temat postu: |
|
|
Popieram Reverba, może być Gary Moore (Dave Mustaine też jest o.k.)
A ze sprzętu to Epiphone Flying V Goth |
|
| Powrót do góry |
|
|