Forum

STRONA GŁÓWNA | GITARZYŚCI MIESIĄCA | IMPREZY
SZKOŁY MUZYCZNE | REDAKCJA

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Do redakcji TopGuitar

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Nowy Numer TG. Styczeń/luty. Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Autor Wiadomość
marcelitek

PostWysłany: Sro Sty 11, 2006 3:38 pm    Temat postu: Garją mi na nerwach z tym Gitarzystą. Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Gitarzysta ukaże się w przyszłym tygodniu.

To po co cały czas kłamią z tym Gitarzystą. Mówili, że po nowym roku juz będzie. Dziś do nich dzwoniłem, nie podają żadnych informacji, tylko tyle, że na dniach się ukaże. Ścieme walą, już to widze miesięcznik Laughing Śmaić i się chce.

Beczke bym miał jakby ukazał się w lutym jako lutowy numer. Jestem ciekawy co na to reklamodawcy tego pisma. Ja bym im nie ufał. Nie dość, że Estrada coraz gorzej pisze to jeszcze ściemniają z Gitarzystą.

Ps. Wole, spokojnie w moim pięknym Toruniu siedzieć i czytać Top Guitar!!!
Jednakże czekam na gitarzyste, bo zamówiłem prenumerate, jak będzie kiła rezygnuje!!!
Powrót do góry
vontrobass
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 11, 2006 7:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chillout. Bo zamknąć będzie trzeba.
Powrót do góry
Mz01

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 5:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tia, a czemu temat o magazynie Gitarzysta został zamknięty?

Troszku to śmiesznie wygląda... albo brzydko pachnie
Powrót do góry
kamien
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 5:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mz01 napisał:
Tia, a czemu temat o magazynie Gitarzysta został zamknięty?

Został zamknięty i tyle Sad, nie musimy spowiadać się ze wszystkich naszych decyzji Wink ... pozatym nie widzę związku twojego pytania z tematem "Nowy Numer TG Styczeń/Luty" Mr. Green
Powrót do góry
Mz01

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 5:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to bylo tak btw Wink Bo mnie to zdziwiło,że bez powodu zamyka się temat o konkurencyjnym czasopiśmie...

A tak zeby nie bylo offtopa to:
Nowy numer TG Styczen/Luty to czad Wink
Powrót do góry
marcelitek

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 9:43 pm    Temat postu: Ludziska szybko do empiku Odpowiedz z cytatem

Powiem wam szczerze, że numer styczeń/luty to rewelka jeszcze lepszy niż wcześniejszy. Redakcja rosnie w siłe, do tego jeszcze stronka rozrasta się, patrz słowniki i dystrybutorzy, a tak po zatym poszedłem w poniedziałek do empiku w warszawie bo akurat tam byłem, było 25 numerów, wczoraj znów byłem w warszawie i zostało 8. Coś mi się zdaje, że choć w prenumeracie jest już prawie 1000 osób to i tak pismo widać że ma klase po ilości sprzedanych egzemplarzy.

Gratki za numer styczeń/luty
Powrót do góry
man!ak

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 10:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a domnie prenumerata jeszcze nie doszła Sad
Powrót do góry
kamien
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 12, 2006 10:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja dostałem we wtorek a zamówiłem w piątek Smile więc albo masz pecha Smile i wolno idzie , albo o tobie zapomnieli Razz
Powrót do góry
Randal

PostWysłany: Pią Sty 13, 2006 8:50 am    Temat postu: Ja też mam i jestem szcześliwy!!! Odpowiedz z cytatem

Dostałem, dostałe!! Maniak może zamówienie wysłałeś po nowym roku, podobno te realizowane są dopiero teraz i dobrze bo kto późno wpłaca ten późno dostaje, tak jak w tym powiedzeniu, "Kto po wsi chodzi ten sam sobie szkodzi" Very Happy

Pozdrawienia dla Top Guitar maniaków.

PS. Myślał ktoś o założeniu Fan Klubu Top Guitar, chyba będzie trzeba. Słyszałem, że Top Guitar myśli na temat promocji młodych talentów!!!
Powrót do góry
sisio22

PostWysłany: Pią Sty 13, 2006 4:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maniak, moze powinienes pójść na poczte na swoim osiedlu i sam sobie odebrac gazetke. ja tak mialem zrobic, ale wkoncu przyszlo.

zwyklą przesyką bardzo wolno idzie Sad
Powrót do góry
Jumping
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 14, 2006 6:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kamien napisał:
ja dostałem we wtorek....Razz

Ja również dostałem we wtorek Cool
Nowy numer jest jeszcze lepszy Very Happy I tak trzymać!
Bardzo mi się podoba rodzaj sprzętu jaki jest opisywany i testowany w TP! Idziecie w dobrym kierunku, oby tak dalej!!!

Trzeba siać, siać, siać.... Twisted Evil
Powrót do góry
Adam Fulara

PostWysłany: Nie Sty 15, 2006 9:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostałem kilka dni temu. Mi się dużo bardziej podoba niż pierwszy, może dlatego, że Steve Morse to mój ulubiony gitarzysta rockowy (nie z powodu DP, ale tam też mi się podoba). Podoba mi się powiązanie osób z zupełnie innej bajki: Morse - Metheny - J. S. Bach, które gdzieś tam pojawia się między wierszami i jest zgodne z moim światopoglądem.

Jest też jakby dużo więcej ciekawych tekstów, wszystkie kolejno czytam no i naprawdę jest lepiej, warsztaty przestały już być tylko "wstępem", a nawet testy sprzętu mi się przydały w związku z ostatnim i planowanymi zakupami, tak trzymać.
Razz
Powrót do góry
jaro

PostWysłany: Nie Sty 15, 2006 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ja tez sie podziele swoimi uwagami. Po pierwsze widze, ze wiecej stron jest niz w pierwszym numerze. Po drugie: wiecej i lepszych tekstow. Np. Jacek Królik pisze o styli S. Morsa. Świetny artykuł. Albo np. tekst o Gutar Combos. Nawet nie wiedzialem, kurna, ze takie cos jest. Podoba mi sie tez, ze sa zdjecia i krotkie info o tych, co testuja sprzet. Jesli teraz jakies pretensje o niesprawiedliwa ocene, albo o kadzenie producentom, to wiadomo, do kogo uderzac Smile)
Aha, no, i byłbym zapomniał: grafika powala na kolana. Ja czegoś takiego jeszcze nie widziałem!!! Smile) Super.
Powrót do góry
Adi

PostWysłany: Sob Sty 21, 2006 6:32 pm    Temat postu: Re: Świetny numer Odpowiedz z cytatem

Sorki, że jeszcze zaczepię o temat magazynu "Gitarzysta", ale mam obiekcje na temat wypowiedzi tego pana:
Randal napisał:

A teraz moje zdanie na temat Gitarzysty, Tragedia, Robią z nas idiotów, nie dość, że mają przedruki z Total Guitar to jeszcze sprzęt prezentują tragiczny (Behringer). Ja Jako 3 letni czytelnik Total-a nie będe tego kupował bo nie ma sensu.

Widze, że nie które osoby w naszym towarzystwie lubią kicz!!!
ja do takich nie należe.
Wole czytać magazyn tworzony przez Polskich muzyków.
A tak pozatym widze po okładce Gitarzysty, że im to będzie zależało tylko na pieniądzach a nie na czytelnikach.
Przedruk świadczy tylko o braku autorów. Zapraszam do czytania stopki redakcyjnej!!! Same asy Polskiej gitary. "Top Guitar"

Jeszcze sprawa płytki, bo przeczytałem, że to super sprawa. Od kilku lat kupuje Estrade i Studio, tworzoną przez tych samych ludzi co Gitarzysta i powiem wam jedno. Płytka jest tak beznadziejna, że jeżeli taka będzie w Gitarzyście, to będe mógł powieśić sobie drugą strona nad łóżkiem. Mam już tego z 50.

Rozumiem, że to jest Twoje zdanie, ale nie wiem o co Ci chodzi. Redakcja tego magazynu nie ukrywa, że zrobiła przedruk z "Total Guitar"(przeczytaj pod stopka redakcyjną). Także nie sadze, że "robia z nas idiotów". Jak ich stać to co mi do tego?Wydaje mi się, że robią ukłon w nasza strone. O ile wiem prenumerata Total Guitar kosztuje prawie 600 PLN!A tu masz czasopismo za 12 PLN(może sie nie opłaca?) Dla mnie jest ważna treść, a do treści raczej doczepić się nie mogę. Są transkrypcje(pełne) niezłych kawałków. Co do testów sprzętu to wypowiadać się nie bedę, bo się na tym nie znam. Nie wiem czy ktoś zna serwis www.gitara.pl. Wydaje mi sie, że redaktorem czasopisma jest ten sam człowiek co tego serwisu(a przynajmniej pisze dla nich teksty). Także masz polskich gitarzystów(może nie znanych, ale to nie znaczy że nie dobrych). Co do płytki to chyba mi nie powiesz, że Sławomir Sobczak(red.nacz.) nie wymiata?Tutaj przynajmniej wiem jak mam dana zagrywke, transkrypcje zagrać - ogólnie jest łatwiej. A jakość?Jak bede chciał jakości to włącze orginalna wersję The Loner(Gary Moore).

Też lubie Top Guitar, ale nie jest idealne. Wiele w nim jeszcze brakuje. To, że w stopce są znani gitarzyści to nic nie znaczy. W Gitara i bas K. Misiak dawał warsztaty w każdym niemal numerze, a tu go nie wiedzę(oprócz stopki red. rzecz jasna) na razie. To samo tyczy sie innych.
Raczej powinniśmy sie cieszyć, konkurencja nie śpi a redaktorzy TG beda musieli się bardziej starać, aby dotrzymać im kroku Wink

Dajmy szansę wszystkim, a nie jak konie z klapkami na oczach widzimy tylko jedna gazetę Twisted Evil

Ostatnio zmieniony przez Adi dnia Wto Sty 24, 2006 11:29 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Czyzyk

PostWysłany: Sob Sty 21, 2006 7:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jako czlowiek który gra od półtora roku czyli od krótkiego wręcz czasu jestem zadowolony, z magazynów Top guitar i Gitarzysty. Pojawiły się nie dawno, mam szansę na bieżąco śledzić materiał (zazwyczaj teoria, harmonia itd) a nie, jak wezmę jakieś czasopismo, w którym przeczytam (przynajmniej jak dla mnie) hardkory jak : skala jońska, w opalcowaniu trzecim, przedstawiona na tym diagramie powinna brzmieć miej więcej dobrze, ale patrząc na septymę, tercję powinniśmy zastanowić się nad zmianą skali w pozycji ....... bla bla bla. To mogę tylko powiedzieć WTF? Shocked. Nawet jeśli jest skopiowane z innego pisma, to z tego, którego skopiowano nic nie traci gdyż, wydawnictwo Gitarzysty musiało zapłacić za prawa do wydrukowania tych artykułów. Po za tym to też w pewnym sensie reklama, ktoś po przeczytaniu Gitarzysty mozę sięgnąć po Total Guitar bo zadowoli go styl, profesjonalizm autorów itd.
Very Happy
( Proszę się nie czepiać do podanego przykładu, był wymyślany na szybkiego Wink )
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum swiatgitary.pl Strona Główna » Do redakcji TopGuitar Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4