| Autor |
Wiadomość |
gitarena
|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 10:33 pm Temat postu: Spragniona klasyki |
|
|
Witam, mam nadzieję, że w następnych numerach TOPGUITAR dodatek "gitara klasyczna" powiększy się. Szczególnie interesuje mnie kalendarz imprez (w tym konkursów), także recenzje płyt,..
Oczywiście najlepiej, gdyby "Świat Gitary.." wnowił swoją działalność. To niedobrze, że w Polsce nie ma w tej chwili żadnej prasy na ten temat
Czekam niecierpliwie... i pozdrawiam
p.s klasycy łączcie się !!!! |
|
| Powrót do góry |
|
Tomek
|
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 9:47 am Temat postu: |
|
|
| +1 |
|
| Powrót do góry |
|
ivanu
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 9:45 pm Temat postu: |
|
|
| jak dla mnie gitara klasyczna jest na tyle odmiennym instrumentem ze powinna powstac jakas inna gazeta zajmujaca sie tym tematem.. ja, jak pewnie wielu, omijam strony o klasyce szerokim lukiem.. no moze bez przesady, ale raczej nie znajduje tam nic interesujacego.. muzycy klasyczni maja juz wiele "profesjonalnych" opracowan wiec nie widze sensu rozwijania tematu na lamach magazynu.. takie jest moje zdanie.. |
|
| Powrót do góry |
|
Bluesman
|
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 9:48 pm Temat postu: |
|
|
| +1 |
|
| Powrót do góry |
|
Tomek
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 3:53 pm Temat postu: |
|
|
| -1 |
|
| Powrót do góry |
|
Mz01
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 4:54 pm Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | jak dla mnie gitara klasyczna jest na tyle odmiennym instrumentem ze powinna powstac jakas inna gazeta zajmujaca sie tym tematem.. ja, jak pewnie wielu, omijam strony o klasyce szerokim lukiem.. no moze bez przesady, ale raczej nie znajduje tam nic interesujacego.. muzycy klasyczni maja juz wiele "profesjonalnych" opracowan wiec nie widze sensu rozwijania tematu na lamach magazynu.. takie jest moje zdanie.. |
+1
Tomek ---> 2;1 , przegrales  |
|
| Powrót do góry |
|
Tomek
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 5:53 pm Temat postu: |
|
|
| Liczac z opinia autorki postu, jest 2:2. Ale to takie mało demokratyczne by było. |
|
| Powrót do góry |
|
Mz01
|
Wysłany: Wto Sty 10, 2006 9:25 pm Temat postu: |
|
|
jeszcze dobrze policz opinie ivanu
3:2 klasyka odpada  |
|
| Powrót do góry |
|
DeV
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2006 3:16 pm Temat postu: |
|
|
jestem za zwiększeniem artykułów o gitarach akusycznych tudzież klasycznych
Ostatnio zmieniony przez DeV dnia Sob Sty 21, 2006 3:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
Miki
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja również jestem za zwiększeniem dodatku "Gitara klasyczna"
Szkoda,że nie ma już "Świata gitary"  |
|
| Powrót do góry |
|
vontrobass Moderator
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2006 6:11 pm Temat postu: |
|
|
| Mz01 napisał: | jeszcze dobrze policz opinie ivanu
3:2 klasyka odpada  |
A teraz jest 4:3 - wypieprzamy elektrycznych  |
|
| Powrót do góry |
|
arkads
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 2:35 pm Temat postu: |
|
|
NEVER!!!
Git. klasyczna - dobre hihi.
Kupuj sobie lepiej śpiewniki harcersko-oazowe. W księgarniach muzycznych jest mase szpargałów na git. klasyczną a pozatym w każdej szkole państwowej mozesz sie nauczyc tego w przeciwiweństwie do git. elektrycznej, która sama w sobie raczej jest narzędziem buntu i samouctwa. Tak więc temat chybiony i nie powinien być wogóle brany pod uwagę - Walkower dla elektryków -0 koniec i kropka!!!  |
|
| Powrót do góry |
|
DeV
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 3:28 pm Temat postu: |
|
|
| arkads napisał: | NEVER!!!
Kupuj sobie lepiej śpiewniki harcersko-oazowe. W księgarniach muzycznych jest mase szpargałów na git. klasyczną a pozatym w każdej szkole państwowej mozesz sie nauczyc tego w przeciwiweństwie do git. elektrycznej, która sama w sobie raczej jest narzędziem buntu i samouctwa. Tak więc temat chybiony i nie powinien być wogóle brany pod uwagę - Walkower dla elektryków -0 koniec i kropka!!!  |
nie no dowaliłeś,
traktujesz gitarę kalsyczną/akustyczną jako instrument ogniskowy (co już źle o Tobie świadczy)
równie dobrze mógłbym elektryka porównać do grania tylko i wyłącznie do grania black metalu albo jeszcze lepiej punku czyli 3 akordy i darcie mordy.
Zarówno elektryk jak i klasyk/akustyk zasługują na swoje miejsce w tym magazynie. |
|
| Powrót do góry |
|
Dudzik
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2006 3:51 pm Temat postu: |
|
|
| DeV napisał: | | arkads napisał: | NEVER!!!
nie no dowaliłeś,
traktujesz gitarę kalsyczną/akustyczną jako instrument ogniskowy (co już źle o Tobie świadczy)
równie dobrze mógłbym elektryka porównać do grania tylko i wyłącznie do grania black metalu albo jeszcze lepiej punku czyli 3 akordy i darcie mordy.
Zarówno elektryk jak i klasyk/akustyk zasługują na swoje miejsce w tym magazynie. |
a co! klasyk i akustyk tez gitary! i to nie byle jakie! |
|
| Powrót do góry |
|
czerstwy
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2006 6:30 pm Temat postu: |
|
|
+1 ;]
no czytajac wolam o pomste do boga
3 lata gralem klasycznie na gitarze... jezeli gitarzysta nie mial wczesniej do czynienia z elementami klasyki jst wedlug mnie w wiekszosci przypadkow malowartosciowy
Bardzo dobrze ze Teoria Gitarowa poruszana jest w warsztatach na lamach czasopisma
a nawet przeczytalem ostatnio recenzje/test gitar firmy Admira... sam mam jeden z modeli tego wiosla mimo ze jeden z najtanszych (Paloma) to i tak jest to firma wpelni wypasiona - jednym minusem jaki maja te gitarki to delikatnosc ;] no ale coz... idzie za tym ciepla ich barwa ;]
Gdyby taka Admire zabrac na ognisko to by wrocila w makrokawalkach... byle jakie lekkie uderzenie powoduje wgniecienia itd ;] (weim po swojej ;] po wizycie u lutnika no bo coz... od upadku (w pokrowcu) uszkodzila sie glowka   ale naszczescie sam gryf nie zostal naruszony) |
|
| Powrót do góry |
|
|